Ambrosiamuffins...

12 normalstora muffins
Ugn: 225 grader
Muffins:
150 gr smör eller margarin
2 dl strösocker
2 ägg
rivet skal av 1 apelsin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½-1 dl pressad apelsin
Glasyr:
3 dl florsocker
2-3 msk pressad apelsin eller citron juice
Garnering:
syltade apelsinskal
Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Smaksätt med rivet apelsinskal. Blanda ner vetemjöl, bakpulver och apelsinsaft. Fördela smeten i muffinsformar och ställ dem på en plåt (jag använder muffinsbleck). Grädda dem i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Gör under tiden glasyren: Blanda florsocker och den nypressade juicen till en blank och smidig glasyr.
När kakorna är kalla så brer man över glasyren och fördelar lite syltade apelsinskal på. Låt dem gärna stå i kyl en stund så att glasyren stelnar.
Kommentarer
Postat av: Eleonore
Åh hur goda lät inte dessa :D De måste jag prova någon gång, finns bara så mycket smarrigt man vill äta!
Åh förstår att du känner dig besviken på den "uppkörningen", man vill ju att det ska vara som en riktigt så man får lite hjälp till den riktiga :)
Kramar fina du!
Trackback