Bra rutiner är A och O för en frisk och hälsosam hud...

Max 10 minuter på morgon och 10 på kvällen! Mer behöver det inte ta för att bygga upp grunden för en frisk och vacker hy! Är det inte värt det?

Det spelar ingen roll hur mycket make up man än använder om man inte har en bra grund att sminka sig på och det får man genom att ta hand om sitt ansikte.

En bra rutin (som jag alltid kör) kan se ut så här;

1. Börja med att fukta ansiktet lätt, ta en klick rengöringsmjölk och massera runt den i ansiktet. Använder du mycket ögon make up så kan det vara bra att använda en speciell eye make up remover! Ta lite på en pads och svep den över ögonen (gnugga ALDRIG).Skölj med ljummet vatten. Var noga med att även tvätta av halsen.

2. Torka försiktigt med en mjuk handduk i ansiktet så att det blir lagom torrt.

3. Dutta ansiktsvatten på pads och gnid försiktigt in hela ansiktet, var noga med partierna kring näsan, kinderna och pannan.
(Det finns olika typer av ansiktsvatten att ta till, det finns både återfuktande och lugnande) Personligen eftersom jag har rätt torr hy använder jag ett återfuktande. Ett ansiktsvatten är riktigt bra att använda för det tar även bort eventuella sminkrester från ansiktet.

4. Nu är det dags för ögonkrämen, denna ser till att återfukta den känsliga huden kring ögonen, använd aldrig din vanliga dag/natt kräm då det här partiet har väldigt svårt att ta upp den feta krämen.

5. Beroende på om det är dag eller natt när du rengör dig så skall du självklart använda en dag eller nattkräm. Se till att även smörja in dig på halsen.

Lite fler tips;

- Se till att alla produkter är anpassade efter just din hudtyp! Svårt o veta vilken som är din? Ta hjälp av en hudterapeut eller gå till en välsorterat butik och be om hjälp. Produkter som är anpassade ser till att verka på bästa sätt.

- Återfukta din hud ofta! Använd en bra ansiktsspray, den kan du dutta på direkt på huden eller t.o.m på din make up.

- Scrubba ditt ansikte 1-2 gånger i veckan, det hjälper till att ta bort de döda hudcellerna och ger huden en chans att lättare ta upp produkter.

- Drick mycket vatten!

- En bra livsstil påverkar mycket hur din hud mår!

- Undvik rökning, det åldrar din hud otroligt mycket och får den att se livlös och tråkig ut!




- Min personliga favroit just nu är serien Vitamin E
från The Body shop -


Kommentarer

Vad har du på hjärtat?:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0