Körkortet har kommit...

Eller ja, jag o mamma var o hämtade ut det idag eftersom vi ändå var på stan.


Idag tycker jag synd om mig själv...

Brukade ni precis som jag  tycka att det var rätt mysigt att  vara förkyld när ni var små?
Jag tyckte det var supermysigt, mamma var hemma med mig, vi kröp ihop i sängen och läste sagor och åt en massa nyponsoppa med glass :)
Men varför är det inte lika mysigt när man börjar bli gammal? Nu har jag varit dålig i två dagar, haft hög feber, svullen o öm hals och en näsa som verkar innehålla otaliga mängder snor (ursäkta lite äckel), och idag på morgonen märkte jag även att bihålorna börjat spöka!
Det finns ABSOLUT ingenting mysigt över detta! Jag känner inga dofter eller smaker, är super grinig och vill bara dra täcket över huvudet och vara ifred.
BLÄ för att vara sjuk! Jag hatar det för jag orkar ingenting, vilket betyder att jag missar en massa saker som är viktiga och det suger.

Nej, tur att det finns en massa bra filmer att ligga o glutta på hela dagen då!


Chokladmuffins med dumlekola och mocca glasyr...

Dessa muffins har kommit att bli lite av en favorit, går snabbt att göra och är otroligt goda :)

12 normalstora muffins

Ugn; 175 grader

100 g smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g hackad mörkchoklad

Fyllning;

12 dumlekolor

Glasyr och garnering;

75 gr smör eller margarin
1-2 msk kallt starkt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker

Kokosflingor/strössel

Börja med att smälta matfettet, ställ det sedan åt sidan o låt det svalna något. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om ordentligt. Rör ner matfett och den hackade chokladen. Blanda ordentligt och fördela sedan ca 2 msk smet i varje form. Lägg ner en dumlekola och täck med yttligare ca 1 msk smet. Grädda muffinsen i ca 10-12 minuter.

Under tiden som muffinsen får stå och svalna lite är det dags att göra glasyren.

Börja med att smälta matfettet, tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred sedan glasyren över muffinsen och strö på rikligt med kokos eller strössel.






Bästa helgen på länge...

Om ändå fler helger kunde vara som denna!
Fredagen startades med att jag klarade körkortet!
Blev riktigt uppvaktad av mamma med fika på stan o presenter!, sen blev jag även ordendligt firad av älsklingen :) Vilka underbara människor man har runt omkring sig!

På kvällen blev det bio och middag med mamma! Vi såg på jägarna 2, i början var väl filmen rätt seg men knappast slutet! Sjukt bra roll prestation av Stormare ;)




Lördagen blev rätt lugn men väldigt mysig! Städade och fixade lite här hemma och sen blev den en premiär tur med bilen :) På kvällen blev det film och smarrig ostbricka med alla mina favoriter!




Och idag har vi varit runt på IKEA och Skopunkten och lite fler butiker, köpte två par höst/vinter skor och sen blev det till att fylla på skafferi och kylskåp ordentligt! Nu ikväll har jag varit varit hemma o hälsat på mamma och tagit en fika :) Nu väntar lite tv gluttande och sen sängen.


KÖRKORT!!!!!!!...

Idag klockan 11.35 var körkortet mitt =)
Fy faaan vad jag är glad just nu! Känns helt jävla underbart kan jag lova!


Rainbow...

Gick ut på balkongen för att kasta lite tidningar och gissa vad jag fick se då :)
Var några år sen jag såg en regnbåge!



Mjuk pepparkaka...

Just nu doftar det verkligen jul här i lägenheten!, anledningen till detta är att jag har bakat mjuk pepparkaka idag, en kaka som jag inte gör så där väldigt ofta men som jag fick lust att göra nu =) Den blir så där härligt saftig och god och det gillar jag!!!

1 kaka

UGN; 175 grader

3ägg
2 1/2dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1 dl filmjölk
3 1/2dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk pepparkakskryddor

Börja med att sätta på ugnen. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och poröst. Smält smöret och rör ner filmjölken. Blanda tillsmmans med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt ordentligt och vänd sedan försiktigt ner det i smeten. Häll i pepparkakskryddorna och rör ordentligt tills allting blandat sig fint.
Smörj och bröa en sockerkaksform ca 1½ liter och häll i smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 min, den skall inte vara kladdig när man känner med en provsticka.
Låt gärna kakan stå och svalna några minuter innan den stjälps upp på ett fat.



Smulpaj med äpplen o kanel i...

Ikväll var jag sugen på någonting gott och kände samtidigt att jag behövde muntra upp mig själv lite, så då tyckte jag att lite smulpaj med vaniljsås skulle kunna passa. Egentligen är inte smulpaj någonting jag brukar göra och äta själv men det funkade ju alldeles utmärkt det också :)

Dessvärre har jag inget recept att lägga ut för jag brukar alltid höfta i hop en "smulig massa" i lagom mängd, men de ingredienser som jag använder är;

-äpplen + lite socker o kanel
-strösocker
-vetemjöl
-havregryn
-margarin

Nej, nu är jag proppmätt och ska fortsätta kika klart på filmen innan det är dags att sova.




Sjukt stolt över dig brorsan!...

Idag klarade min duktiga bror sitt MC-kort på första försöket! Är riktigt stolt över honom :)
Nu har han både A,B o C kort! Det tycker jag är sjukt bra gjort, nu får vi väl se vad som kommer härnäst?
GRATTIS GRATTIS GRATTIS





Mätt o belåten...

Idag har jag varit hemma hos mamma o pappa o ätit god couscous, det är en rätt som jag tycker riktigt mycket om men som det inte blir att man äter alldeles för ofta så därför smakar det riktigt gott! Nu är jag hemma igen och vääldigt mätt i magen, så det blir inget fredagsmys för min del...hehe :P

Nu har jag satt på lite härlig musik och tänt upp en massa ljus, funderar på om jag ska ta en lång och varm dusch för jag fryser så fruktansvärt mycket och börjar få ont i halsen, så det är säkert en "tidig" höstförkyldning på gång *suck*.


- Verkligen på tiden att putsa av den där spegeln nu! -

Vegetariska couscousbiffar...

Testade att göra dessa biffar till middag ikväll och de vart faktiskt riktigt goda :)
Stort plus för att de gick så otroligt snabbt och att det var väldigt enkelt att tillaga dem.

Couscous är ett väldigt gott alternativ till potatis, pasta och ris, så har ni aldrig testat det tidigare så tycker jag att ni ska göra det nu!
Biffarna är ganska så mäktiga och mättande så jag nöjde mig med att äta en sallad och lite keso till.

2 portioner

1 dl couscous
1 dl vatten
1 bit purjolök
1/2 röd paprika 
3msk persilja
2ägg
salt och peppar
2 tsk olja


Gör så här;

Koka upp vatten och häll i couscousen, dra kastrullen åt sidan och låt svälla under lock i 5 minuter. Hacka purjolöken och paprikan. Häll couscousen i en bunke och blanda ner grönsakerna samt persiljan. Rör i äggen, ett i taget och smaksätt med salt o peppar. Forma till biffar och stek i olja, ca 1 minut på varje sida.



Så otroligt vacker sång men samtidigt så sorglig...

Den här låten har etsat sig fast hos mig! Jag ryser varje gång jag hör den spelas, den är så vacker och med ett så fint budskap, men så sorglig eftersom den speglar döden.
Shirley Clamp kan verkligen konsten att beröra!


RSS 2.0