Rulltårta med hallon/blåbärs sylt...

Så enkelt att slänga ihop och väldigt gott också!

Rulltårta:

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk eller grädde

2 dl sylt eller mos

Sätt på ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver. Häll ner vetemjölsblandningen i äggsmeten och tillsätt vätskan. Blanda väl.
Häll smeten på en bakplåtsklädd långpanna och grädda i mitten av ugnen ca 5-6 minuter.
Under tiden som kakan gräddas så strör man strösocker på ett bakplåtspapper. Ta ut kakan och vänd den gräddade ytan på bakplåtspappret. Bred över sylt och rulla ihop kakan.




Rise and shine sunshines...

Sover ni fortfarande? Det har ni all rätt o göra för det är ju faktiskt lördag :D
Själv har jag varit uppe i snart en timme och håller på tvättstugan för fullt. Trots att det är sommar så är det rätt fullt bokat + att jag tittade fel på tiden förra gången så därför fick jag skjuta upp tiden ytterligare, så nu är det 5 proppfulla IKEA kassar som ska gås igenom (lär väl inte behöva säga att jag kommer behöva hela tiden).

Skönt nog är jag inte särskilt trött (kommer säkert senare), men däremot har jag ruskigt ont i huvudet och är väldigt stel i nacken igen :( Jag hoppas att det går över när jag fått vara uppe en liten stund till. Ha en fin fortsatt morgon :)


Friday I´m in love...

Vilken underbar dag :)
Härligt väder, bästa sällskapet ever hungriga fåglar, gottigt fika och en massa shopping!! Kan det bli bättre så säg!
Nu har jag packat upp allting och håller på att laga middag, färsk pasta med veggo sås, d är mumma d.



Nu vankas det lite minispa här hemma...

Det är nog nåt av det typ bästa som finns :) Att få krypa ner i ett väldoftande badkar med massa bubblor, någonting bra att läsa och lite ljus och bara ligga där o njuta :)
Självklart blir det även pedikyr, scrub och lite annat nice också! Ibland måste man faktiskt få skämma bort sig tycker jag!


Beautiful babydoll...

Min absoluta parfym numero UNO genom tiderna! Den här parfymen personifierar verkligen mig!
Tyvärr har jag inte lyckats hitta den i någon butik på väldigt länge och trott att den inte längre finns men så hittade jag den på nätet!
Gissa om jag blev glad då :D
Varför är det så långt kvar tills jag fyller år? Denna står så som nummer ett på min önskelista just nu!



Jag vill...

gå till frisören och klippa mig och färga mitt hår! Är galet less på det här burret och färgen ska inte tala om (vilken färg föresten), just nu har jag så många olika nyanser så det går inte att urskilja nåt alls :S
Nej, en förändring är vad jag skulle behöva!
Och helst någonting i stil med detta!!




Godartad lägesyrsel eller kristallsjukan...

Ni som läst min blogg den senaste tiden vet att jag mått väldigt dåligt, ständigt varit yr och illamående, svimmat och känt mig sjösjuk/full hela tiden. Ingen läkare har riktigt brytt sig om vad det är förrän idag när jag träffade en doktor som faktiskt lyssnade. Det jag drabbats av är tydligen godartad lägesyrsel, även kallad kristallsjukan. Det är ingenting farligt men däremot väldigt obehaligt och kan begränsa en väldigt mycket. Känns både bra och dåligt.
Nu vet jag ju vad det är, men det känns inte kul o veta att det kan sitta i riktigt länge och att det kan vara återkommande.

SYMTOMEN;

Symtomen beror dels på häftiga felsignaler som de lösa kristallerna framkallar när de rör sig i båggångarna i samband med huvudrörelser. Felimpulserna från det störda balansorganet påverkar ögonen till att göra små rörelser. Ögonrörelserna ger den drabbade upplevelsen av att omgivning snurrar eller rör sig. Vid lägesyrsel varar sådana yrselattacker mellan några sekunder till en halv minut.

Symtomen beror dels på den förvirring som drabbar hjärnan när den utsatts för felsignalerna. Symtom som liknar åksjuka är vanliga. Illamående, kräkningar, en diffus ostadighetskänsla, svårigheter att gå rakt och att fokusera blicken. Det är vanligt att uppleva rädsla och vid det första insjuknandet befarar många att de drabbats av en livsfarlig sjukdom.

Symtomen börjar oftast tidigt på morgonen. I samband med att man vänder sig i sängen, sätter sig upp eller lägger sig bakåt upplever man att det snurrar. Man kan få yrselattacker av att bocka huvudet framåt eller bakåt. Kristallsjukan går ofta över av sig själv men det kan ta flera dagar eller veckor. Många drabbade får återkommande perioder med lägesrelaterad yrsel.

Att sitta upp i sängen, att lägga sig bakåt i sängen, att böja sig framåt för att knyta skosnörena eller att titta uppåt brukar utlösa typiska symtom

Ett skepp kommer lastat...

Med SMINK! =)
Med lite kosing på kontot och 50% på allt hos e.l.f kunde jag bara inte motstå att klicka hem lite nytt! Blev ett gäng penslar, ögonskuggor, highlighters, manikyr prylar, läppglans m.m.
16 produkter för 220:-, känns inte det löjligt bra? =)

Nu hoppas jag bara att allting kommer riktigt snart!




Jag är med och tävlar om ett mineralkit från E.L.F...

Just nu har man chansen att vinna ett lyxigt mineralkit från Elf! =)
I prispotten ligger följande!

- Mineral 4pc Bamboo Brush Set
- Mineral lip gloss
- Mineral blush

Allt du behöver göra för att ha chansen att vinna är att gå in på deras sida http://eyeslipsface.blogg.se/ och svara på en fråga! Piece of a cake eller hur :P







Läcker grönsakspaj...

Det är vad som står på menyn ikväll! Till det serverar jag en grönsallad, keso och dressing =) Det enda jag följt efter recept är pajdegen och stanningen, men när det kommer till grönsakerna så tog jag det som fanns hemma.

Här kommer receptet för er som vill testa!!

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g margarin
2 msk kallt vatten

Häll i mjölet i matberedaren, tärna i smöret och tillsätt vatten. Kör tills allting blandat sig ordentligt. Ta upp degen och slå in den i plastfolie, lägg den i kylen ca 1½ timme. Kavla ut pajdegen i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter i 225 grader.

Fyllning:
2 röda lökar (jag stekte dem i lite smör så att de mjuknade)
3 dl broccoli (jag använde fryst så jag kokade dem först)
½ gul paprika
½ röd paprika
6 msk svarta urkärnade oliver
3 stora tomater
salt, svartpeppar, chilipulver

Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk
2 dl riven ost

Knäck äggen i en bunke, häll i mjölen och osten och vispa det fluffigt.

Pajen:
Ha i löken i botten på pajskalet, lägg på broccolin och oliverna. Lägg ut paprika strimlorna och sedan tomaterna i ett fint mönster. Häll över äggstanningen och grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 30-35 minuter.

Hoppas det ska smaka!!! ♥




Nej ni...

Nu har jag precis gjort mig iordning och ska straxt sticka ner på stan och möta upp mami för en glass eller fika :)
Ska även trippa förbi New Yorker och kika lite, hittade lite söta toppar där igår som var på rea men som jag inte orkade ta mig igenom ordentligt, men idag vill jag kika på dem =)


Födelsedag?...

Ja man skulle nästan kunna tro det =)
Idag har mamma varit här och hälsat på, förutom smarrigt fika som hon hade med sig så fick jag en massa presenter oxå!
En ny väska, två nattlinnen (yes ett med hello kitty) + en massa små saker :D Gissa om jag är glad!
Nu har mamma åkt hem och jag funderar på om jag ska gå och lägga mig i badet och tina upp, jag fryser nåt så fruktansvärt och sjukt ont i huvudet igen :(
Sen blir det nog lite tv...

The kite runner...

Riktigt jobbig o bultande huvudvärk med ett illamående som vägrar gå över :( Då passar det perfekt att bädda ner sig i soffan med täcke och kika på film.
För ett par dagar sen läste jag en underbar bok som hette "Drakflygaren" eller "The kite runner" på engelska, en underbar men samtidigt hemsk berättelse om två vänner och svek i Afghanistan. Jag kunde inte sluta läsa den och nästan hela tiden rann tårarna. När jag fick veta att den även blivigt film kunde jag inte hålla mig och nu är det dags att se den :D


Varför känns det som om hösten snart är här?...

Idag när jag var ute och tog en promenad fick jag en konstig känsla av att det började kännas som om hösten är på G, vet inte varför men det luktade lite höst och det kändes kallare i luften. Jag vet att det bara är mitten av juli än men det går inte att frångå att vi snart är inne i augusti.
Men ska jag vara ärlig så gör det inte så mycket, den här sommaren har ändå inte bjudit på något speciellt för min del och hösten är faktiskt en av mina favorit årstider :)
Shoppar hellre höstkläder än sommarkläder!, sköna stickade klänningar, leggings, stövlar, halsdukar, en basker :) Me like!

- På hösten får man mysa extra mycket -


Så här blev min sminkning av underbara Linda!...

Som jag skrev i tidigare inlägg blev jag den lyckliga vinnaren av en utlottad make up av min fina vän och duktiga make up artisten Linda!
Och igår var det dags! =) Blev så nöjd, Linda är riktigt proffsig och kan verkligen lyfta fram det fina i ens ansikte =)
Kika gärna in hennes blogg och hennes sida på facebook för att se fler av hennes fina alster.

http://msrobinsson.blogg.se/

På facebook: sök på makeup by linda

Här kommer resultaten!



Tröttsig...

Känns som om jag kommer somna vilken sekund som helst :S
Somnade vid 03.30 och vaknade vid 07.15 tiden! Blää....
Ska hinka i mig en massa kaffe nu så att jag kanske vaknar till liv snart igen :)

Nej, nu har jag lite att stå i men ikväll blir det 3vligheter! Då kommer fina Linda hem till mig och ska sminka mig :) Ska bli så otroligt kul! Ni får se bilder senare.

Bad teacher...

Igår var ju jag och mamma på bio, men vilken flopp filmen var! Vi såg Bad teacher med bl.a. Cameron Diaz o Justin Timberlake. Seriöst så kunde jag ha gått efter typ 10 minuter! Handlingen, ja vilken handling? Trodde det skulle vara en skojig komedi men icke, bara trams o larv. Blev sjukt besviken på skådisarna också, Cameron spelade dåligt och såg väldigt gammal och ofräsch ut! Justin såg ut som liten tönt i fula kläder och Jason Segal såg ut som om han gått på supersize diet i flera månader.
Nej, besviken är rätta ordet.
Som tur var vart kvällen lyckad ändå, glass och en massa prat väger upp det mesta :D




Klickkakor med choklad och russin...

Så enkla och så goda! Passar perfekt att slänga ihop när som helst eftersom man oftast har alla ingredienserna hemma och de är barnsligt lätta att göra :)
Så dessa go bitar fick det bli idag.




Klickkakor, ca 45 stycken

100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 ägg
50 g blockchoklad
1 dl russin
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Sätt på ugnen på 175 grader. Rör matfett och socker poröst (jag använde elvisp).
Tillsätt ägget och blanda ordentligt. Rör i chokladen och russinen. Blanda vetemjöl och bakpulver och
ha i det i smeten. Blanda allting ordentligt. Klicka ut smeten på en smord plåt med två teskedar.
Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt svalna och ät.

Dagsutflykt...

Tråkigt väder och ingenting att göra, vad passar då bättre än en utflykt :) Blev en tripp till Ikea vid kungens kurva och Heron City. Kom hem med två nya sängbord, en lampa, champagne glas + vårt efterlängtade bort till balkongen!
Mycket lyckad dag men nu är jag skittrött, ska äta lite och sen tror jag att jag kommer slockna framför tv:n.

Just ja, min andra leverans från E.L.F kom idag :D
Mycket nöjd vill jag lova! Men bilder o sånt kommer imorgon för nu orkar jag inte blogga mer :P




Pallar jag?...

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Det här åt jag idag
Dag 03 – Min favoritårstid
Dag 04 – Min familj
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Vad hade jag på mig idag
Dag 10 – Bloggfavoriter
Dag 11 – Innehållet i min väska
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Lista 10 snyggaste kändisarna
Dag 17 – Min dag
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Mitt hem
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Saker jag saknar
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – 10 dödssynder

Vi får la se om jag orkar, känner jag mig själv rätt så kommer jag ge upp någonstans i början men jag ska i alla fall försöka :) Kör igång imorgon eftersom klockan är rätt så mycket o jag börjar känna mig sjukt trött nu.

Fler av dessa dagar vill jag ha!...

Har precis sagt hej då till mamma, hon har varit här hela dagen och umgåtts med mig :) Har varit riktigt mysigt! Vi har fikat och pysslat (satt upp gardiner), varit på promenix till affären, busat med Whiskas, kikat på bröllopsyran samt ätit pastasallad.
Vi har alltid så otroligt kul tillsammans när vi umgås, känns inte som att umgås med sin mamma utan som en nära vän. Vi har verkligen en toppen relation som jag INTE skulle byta ut för någonting annat.

Nu vet jag inte vad jag ska ta och hitta på riktigt, disken är klar och det finns ingenting att se på dumburken, hade det inte varit för mitt "motions förbud" så hade jag dragit på mig lite bekväma kläder och begett mig ut på en promenad, men så lär det ju inte bli.
Aja, en bra bok kanske kan liva upp nu?


RSS 2.0